Selecteer een pagina

Website ontwikkeling

Website ontwikkeling

Wilt u een nieuwe website laten bouwen of uitbreidingen doen aan uw huidige website? Dan bent u bij DutchWareDesign aan het goede adres.

Waarom WebsiteService

Wij zijn begonnen met de dienst WebsiteService wegens 2 redenen. Ten eerste zagen we soms dat de kleine klanten op de centen moeten letten en hen onderhoud en de aanpassingen gingen uitstellen. Daarnaast zijn er regelmatig dusdanig kleine aanpassingen dat we het een beetje gek vonden om dat dan weer in rekening te brengen. Als je echter genoeg kleine aanpassingen hebt (verdeeld over alle klanten), dan gaat daar voor ons weer veel tijd in zitten waar geen inkomsten tegenover staan.

Deze twee redenen zijn samengevoegd tot wat we tegenwoordig de dienst WebsiteService noemen. Wat je er exact voor krijgt verschilt natuurlijk afhankelijk van het maandbedrag. Wil je weten wat voor jou handig is, kijk dan bij de maandbedragen en wat je er voor krijgt. Verder is het natuurlijk belangrijk te letten op de kleine lettertjes.

Hoe werkt het?

In de volgende stappen zie je hoe het in zijn werk gaat:

  1. Kies het juiste WebsiteService pakket en geef akkoord voor de kosten.
  2. Geef door wat uw wensen zijn: kleuren, voorbeeld websites, welke pagina’s wilt u, etcetera.
  3. Met informatie die u ontvangt na stap 2 kunt u (indien gewenst) extra’s bestellen.
  4. Met de informatie uit stap 2 maken wij 1 pagina op, zodra aan deze stap wordt begonnen gaan de kosten van start.
  5. In samenspraak voeren we nog wat aanpassingen/verbeteringen door.
  6. Na goedkeuring worden de andere pagina’s gemaakt.
  7. Daarna vind uw controle van uw nieuwe website plaats en heeft u ruimte om nog wat aanpassingen aan te vragen
  8. Zodra alles naar wens is plannen we de livegang en heeft u uw nieuwe website.
  9. Na de livegang kunnen we verder werken aan zoekmachine optimalisatie (afhankelijk van het gekozen pakket)
  10. Nu uw website live is kunt u aanpassingen aanvragen en (hulp) vragen stellen (fair use policy)

Wat is de opzegtermijn?

Mocht je vroeg of laat redenen hebben om afscheid te nemen van elkaar, dan is dat uiteraard geen probleem. Het is wel belangrijk dat u de bijbehorende voorwaarden kent. Aangezien wij onze tijd investeren, vinden wij het wel zo eerlijk dat de minimale afname 12 maanden is. Daarna kunt u maandelijks opzeggen met een opzeg termijn van minimaal 1 kalendermaand.

Hoe werkt het opzeggen verder?
U dient schriftelijk (bijvoorbeeld per mail) op te zeggen. Er is geen reden van opzegging nodig, hoewel we natuurlijk altijd graag weten waar er eventueel nog te verbeteren valt. De opzegging wordt officieel nadat de opzegging is bevestigd. Wilt u overstappen naar een andere website bouwer, dan dient u dit bij opzegging aan te geven, zodat u de verhuiscode voor uw domein kunt ontvangen. Deze sturen wij enkel naar u, om domein kaping te voorkomen. Uw nieuwe website bouwer kan zodra de nieuwe website is gebouwd het domein verhuizen zodat uw nieuwe website daar live gaat,

 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, maak dan gebruik van het contactformulier.

Wat houd de fair use policy in?

Sommige bedrijven hanteren een maximum aantal aanpassingen. Dit zijn soms echter hele kleine aanpassingen maar soms ook hele grote. De ene periode wilt u 6 aanpassingen en de andere maar 1. Voor ons zijn dit redenen om niet vast te houden aan een vast getal, maar te kijken naar waarom de limiet is. Met de fair use methode kunt u onbeperkt wijzigingen aanvragen en vragen stellen. Zodra dit bovengemiddeld wordt, zullen we in gesprek gaan. Er kan bijvoorbeeld een duurder pakket nodig zijn, daar komen we in het gesprek achter.

Kunnen er zomaar kosten worden gerekend als ik teveel aanpassingen vraag?
Wij zullen altijd eerst in gesprek gaan en niet zomaar kosten in rekening brengen als u teveel vragen stelt of aanpassingen aanvraagt.

Per wanneer gaan de kosten in?

De kosten gaan in op het moment dat er gebouwd wordt aan de website of zodra wij een aankoop voor u doen. Voor een exacte datum voor uw situatie kunt u altijd contact op nemen.

Hoe gebeurt de betaling?

In principe werken wij met automatische afschrijving. Hiermee kunnen wij de kosten laag houden. Indien gewenst kunnen we andere afspraken maken, zolang u zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Hoe kan ik vragen stellen of wijzigingen aanvragen?

Vaak werkt mail het handigst. Heeft u haast of betreft het een kleine aanpassing dan kunt u gebruik maken van whatsapp of signal. Het portaal waarmee dit binnenkort kan, is nog in aanbouw.

Kan ik de gebouwde website verhuizen?

Het bouwen van de website hoort bij de service. De gebouwde website dus ook en deze blijft dus ons eigendom. Verder is bij de bouw van de website gebruik gemaakt van licenties voor bijvoorbeeld het thema en deze zijn niet overdraagbaar. Het is bij opzeggen dus belangrijk dat u eerst een nieuwe website laat bouwen voordat u opzegt.

Uw teksten en afbeeldingen zijn uiteraard gewoon van u, net als uw domeinnaam.

Ik heb opgezegd, kan ik de opzegdatum verlengen?

Als u het tijdig aangeeft en bevestigd krijgt kunt u de opzegdatum verlengen. U kunt aangeven hoeveel maanden u wilt verlengen.

Zitten er kosten aan de opzegging?

Het opzeggen is geheel kosteloos. Als wij echter werkzaamheden moeten uitvoeren voor een verhuizing, dan valt dit niet onder de service en geld ons standaard uur tarief. U kunt hierbij denken aan de export van email of bepaalde content.

Zijn er nog verdere voorwaarden van toepassing?

De voorwaarden zijn op dit moment helaas nog niet online te vinden, aangezien deze nog worden opgemaakt voor de website. De belangrijkste voorwaarden en afspraken vind u in de teksten op deze website terug. U kunt in de tussentijd de voorwaarden per mail opvragen indien u dit wilt.

Neem contact met ons op

Kantoor

Parmentierstraat 40
4143 HA Leerdam

Contact

06 5084 0777
contact@dutchwaredesign.nl

p

Overige informatie

KVK: 30256914
NL 1897.75.749.B02

× Hoe kunnen we je helpen?