Selecteer een pagina

Snelheid van uw website

In deze derde nieuwsbrief gaan we wederom in op een aspect voor de vindbaarheid van uw website. Dit aspect is de snelheid van uw website. Net als de eerdere onderwerpen heeft dit onderwerp niet alleen betrekking op de vindbaarheid.

Wat zijn de voordelen?

Een snelle website zorgt natuurlijk voor een fijne ervaring voor uw bezoeker. Dat is heel belangrijk, maar het aantrekken van die bezoeker is natuurlijk ook heel belangrijk. Google kijkt naar bepaalde aspecten van de snelheid van uw website. Deze geeft naast alle andere aspecten een waarde aan uw website, zodat deze hoger of juist lager in de zoekresultaten staat.

Welke aspecten bepalen de snelheid?

Er zijn een aantal aspecten die de snelheid bepalen. Er zijn er slechts een beperkt aantal waar u invloed op heeft. Zo heeft u natuurlijk geen invloed op de verbinding van de bezoeker. Andere factoren spelen een rol waar u wel invloed op heeft. Zo staat uw website bij ons al op snelle servers met zogeheten SSD schijven. Een andere factor is hoe “zwaar” een webpagina is. Uiteraard wordt dat bepaald door de afbeeldingen op de website, maar ook door hoeveel de server moet “rekenen” om de webpagina te tonen.

Hoe versnel ik mijn website?

Zoals gezegd staat uw website bij DutchWareDesign al op servers met snelle SSD schijven. U kunt uw website dus versnellen door de pagina’s minder zwaar te maken. Dit is vaak heel veel werk, daarom zijn er mensen zo slim geweest om hier een plugin voor te ontwikkelen. Deze plugin heet WP Rocket en maakt een gemiddelde website ongeveer 25% sneller.

Dit is wel een betaalde plugin en zoals je inmiddels misschien al wel gewend bent van ons, proberen wij de kosten omlaag te brengen als er meer klanten gebruik maken van de plugin omdat wij dan een grotere licentie kunnen kopen.

De kosten van de plugin bestaan uit eenmalige kosten a 14,50 euro en maandelijkse kosten (maximaal) a 1,50 euro per maand (of 18 euro per jaar) per website. Deze eenmalige kosten kunnen, zoals gezegd, lager worden indien er voldoende animo is.

Wat als ik deze plugin wil?

Zoals ook bij de eerdere nieuwsbrieven kun je ook nu gebruik maken van de aanbieding dat wij de installatie en inrichting van de plugin zonder extra kosten uitvoeren.

Als je gebruik wil maken van deze plugin dan kun je simpelweg contact opnemen per telefoon, whatsapp, email of ons contact formulier. Wij nemen dan contact op om de laatste puntjes door te nemen, zoals op welke website (indien je meer websites hebt) je de plugin wilt ontvangen.

Heb je vragen over de plugin of over andere aspecten van deze nieuwsbrief? Of misschien wil je graag een onderwerp voor een nieuwsbrief aandragen? Neem dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Dimitri van Gameren

* Genoemde prijzen zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld *

× Hoe kunnen we je helpen?