Selecteer een pagina

SEO & SEA

Zoekmachine optimalisatie en Zoekmachine advertenties

Wat is zoekmachine optimalisatie(SEO)

Je website beter vindbaar maken op (bijvoorbeeld) Google, noem je SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands vertaald is dat Zoekmachine Optimalisatie. Oftewel acties uitvoeren zodat je website zo hoog mogelijk scoort op Google.

Hoe werkt SEO?

Google maakt gebruik van bepaalde methoden om te bepalen welke pagina als eerste getoond moet worden bij het zoeken op een bepaalde zoekterm. Om dit verder te begrijpen moet je eigenlijk eerst bedenken waarom Google bepaalde pagina’s bovenaan wil hebben. Het doel van Google is de beste resultaten bovenaan te tonen, zodat degene die zoekt ook echt vind wat hij/zij zoekt en dus een tevreden klant is. Om dit te doen hanteert Google dus bepaalde criteria om te bepalen waarmee ze denken het beste resultaat bovenaan te hebben. SEO is simpelweg de website zo hoog mogelijk te laten scoren op de criteria van Google.

Maar nu is je vraag natuurlijk: welke criteria zijn van belang?

Wat zijn de bepalende factoren bij SEO?

Hoewel Google regelmatig de criteria/factoren wijzigt, zijn ze in grote lijnen wel te bepalen. Hieronder benoemen we er enkele in willekeurige volgorde.

  1. Reputatie
  2. Relevantie
  3. Website ervaring
  4. Backlinks

Bovenstaande is omschreven in korte termen, maar de factoren bevatten vele onderdelen. Je hoeft niet alle onderdelen af te vinken, maar moet goed kijken waar je kunt verbeteren en wat er voor jou van toepassing is.

Dit klinkt als veel werk, wat kost dat allemaal?

Stilstand is achteruitgang

De factoren waarmee Google de volgorde (ranking) bepaald, is iets wat regelmatig wijzigt. Deze wijzigingen kunnen betekenen dat je ineens hoger of lager in de zoekresultaten staat. Verder kunnen je concurrenten ook SEO toepassen en jou voorbijgaan. Het is dus belangrijk om het bij te houden, daarom wordt er vaak met maandprijzen gewerkt.

Wat kost zoekmachine optimalisatie?

De kosten van zoekmachine optimalisatie varieren van enkele euro’s tot honderden euro’s. Voor elk budget zijn er dus mogelijkheden en het is allemaal uit te breiden. Aangezien het varieert is het handig om contact op te nemen en samen door te spreken wat er voor jouw website de beste opties zijn.

Zoekmachine advertenties (SEA)

Mocht je vroeg of laat redenen hebben om afscheid te nemen van elkaar, dan is dat uiteraard geen probleem. Het is wel belangrijk dat u de bijbehorende voorwaarden kent. Aangezien wij onze tijd investeren, vinden wij het wel zo eerlijk dat de minimale afname 12 maanden is. Daarna kunt u maandelijks opzeggen met een opzeg termijn van minimaal 1 kalendermaand.

Hoe werkt het opzeggen verder?
U dient schriftelijk (bijvoorbeeld per mail) op te zeggen. Er is geen reden van opzegging nodig, hoewel we natuurlijk altijd graag weten waar er eventueel nog te verbeteren valt. De opzegging wordt officieel nadat de opzegging is bevestigd. Wilt u overstappen naar een andere website bouwer, dan dient u dit bij opzegging aan te geven, zodat u de verhuiscode voor uw domein kunt ontvangen. Deze sturen wij enkel naar u, om domein kaping te voorkomen. Uw nieuwe website bouwer kan zodra de nieuwe website is gebouwd het domein verhuizen zodat uw nieuwe website daar live gaat,

 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, maak dan gebruik van het contactformulier.

 

Wat houd de fair use policy in?

Sommige bedrijven hanteren een maximum aantal aanpassingen. Dit zijn soms echter hele kleine aanpassingen maar soms ook hele grote. De ene periode wilt u 6 aanpassingen en de andere maar 1. Voor ons zijn dit redenen om niet vast te houden aan een vast getal, maar te kijken naar waarom de limiet is. Met de fair use methode kunt u onbeperkt wijzigingen aanvragen en vragen stellen. Zodra dit bovengemiddeld wordt, zullen we in gesprek gaan. Er kan bijvoorbeeld een duurder pakket nodig zijn, daar komen we in het gesprek achter.

Kunnen er zomaar kosten worden gerekend als ik teveel aanpassingen vraag?
Wij zullen altijd eerst in gesprek gaan en niet zomaar kosten in rekening brengen als u teveel vragen stelt of aanpassingen aanvraagt.

Per wanneer gaan de kosten in?

De kosten gaan in op het moment dat er gebouwd wordt aan de website of zodra wij een aankoop voor u doen. Voor een exacte datum voor uw situatie kunt u altijd contact op nemen.

Hoe gebeurt de betaling?

In principe werken wij met automatische afschrijving. Hiermee kunnen wij de kosten laag houden. Indien gewenst kunnen we andere afspraken maken, zolang u zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Hoe kan ik vragen stellen of wijzigingen aanvragen?

Vaak werkt mail het handigst. Heeft u haast of betreft het een kleine aanpassing dan kunt u gebruik maken van whatsapp of signal. Het portaal waarmee dit binnenkort kan, is nog in aanbouw.

Kan ik de gebouwde website verhuizen?

Het bouwen van de website hoort bij de service. De gebouwde website dus ook en deze blijft dus ons eigendom. Verder is bij de bouw van de website gebruik gemaakt van licenties voor bijvoorbeeld het thema en deze zijn niet overdraagbaar. Het is bij opzeggen dus belangrijk dat u eerst een nieuwe website laat bouwen voordat u opzegt.

Uw teksten en afbeeldingen zijn uiteraard gewoon van u, net als uw domeinnaam.

Ik heb opgezegd, kan ik de opzegdatum verlengen?

Als u het tijdig aangeeft en bevestigd krijgt kunt u de opzegdatum verlengen. U kunt aangeven hoeveel maanden u wilt verlengen.

Zitten er kosten aan de opzegging?

Het opzeggen is geheel kosteloos. Als wij echter werkzaamheden moeten uitvoeren voor een verhuizing, dan valt dit niet onder de service en geld ons standaard uur tarief. U kunt hierbij denken aan de export van email of bepaalde content.

Zijn er nog verdere voorwaarden van toepassing?

De voorwaarden zijn op dit moment helaas nog niet online te vinden, aangezien deze nog worden opgemaakt voor de website. De belangrijkste voorwaarden en afspraken vind u in de teksten op deze website terug. U kunt in de tussentijd de voorwaarden per mail opvragen indien u dit wilt.

Neem contact met ons op

Kantoor

Parmentierstraat 40
4143 HA Leerdam

Contact

06 5084 0777
contact@dutchwaredesign.nl

p

Overige informatie

KVK: 30256914
NL 1897.75.749.B02

× Hoe kunnen we je helpen?